HRAM SOTONIN Duhovni Sotonizam

"NEMA BOGA SEM MENE" "ZNAJUĆI OVO, KO SE USUĐUJE DA OBOŽAVA LAŽNE BOGOVE KURANA I BIBLIJE?" -SOTONA

26.05.2010.

Homo sapiens

Na jednoj strani imamo zvanicnu nauku koja tvrdi da je zivot na Zemlji nastao kao rezultat kombinacije bezivotnih kemikalija i plinova.

Na drugoj strani, biblijski tekstovi govore o stvaranju covjeka iz gline i zene iz Adamovog rebra.

Nazalost, milijarde ljudi bespogovorno prihvataju ili jednu ili drugu teoriju. (Ne uzimamo u obzir one koji se tokom svog zivota i ne stignu upitati kako smo nastali, jer to ne smatraju bitnim.)

 

Ocito je da zdrav razum ne dozvoljava da se zadrzimo na ovako povrsnim objasnjenjima.

Kako je moguce da sav zemaljski zivot ima samo jedan genetski kod? (Sve je svedeno na odnos izmedju nukleotida/DNA i amino kiselina/proteina.) Ako je zivot nastao u onoj prethistorijskoj kemijskoj kasi (kao sto naucnici vjeruju) onda bi logicno bilo ocekivati da se razviju organizmi sa mnostvom razlicitih genetskih kodova.

Ili, recimo, zasto elemenat molidben igra kljucnu ulogu kod enzimskih reakcija koje dovode do zivota? Molidben je izuzetno rijedak elemenat na nasoj Planeti. Da li bi bilo logicnije da su njegovu ulogu imali, recimo krom ili nikl, kojih ima u izobilju? (A koji su, usput budi receno, nebitni prilikom kemijskih reakcija.)Nadalje, manje-vise postoji saglasnost da je starost Zemlje oko cetiri i po milijarde godina. Novija istrazivanja potvrdjuju da su vrlo jednostavne zivotne forme bile prisutne vec nakon nekoliko stotina miliona godina. To izgleda isuvise rano za spori evolutivni proces.

Sve ovo nedvojbeno upucuje da je zemaljska zivotna iskra dosla iz kosmosa.

Kolizijom Zemlje sa nekim od nebeskih tijela, kometom, asteroidom ili planetom, na kojima su vec postojali sicusni zivotni organizmi? Ili je zivot zasadila neka od vanzemaljskih civilizacija iz svog svemirskog broda? Ili, kao sto Sitchin tvrdi, sudarom zivotom bogate Dvanaeste planete sa Tiamatom (buducom Zemljom) sto je dovelo do prenosa zivotnih klica na nasu Planetu?

Ideja da je "Covjeka" kreirao Nefilim, prvi put je zapisana kod Sumerana. I kao takva izgleda da se suprotstavlja objema  vladajucim teorijama: hebrejsko-krscanskoj baziranoj na Bibliji i Darvinovoj baziranoj na evoluciji.

Ali, prema Sitchin-u, "...informacije sadrzane u sumeranskim tekstovima mogu potvrditi valjanost i teorije evolucije i biblijskih prica, i pokazati da, u stvari, izmedju njih nema konflikta!

U svojim epovima, Sumerani opisuju covjeka i kao "stvorenog od strane bogova", ali i kao "vezu u evolucionarnom lancu" koji je poceo sa nebeskim dogadjajima opisanim u "Epu o Kreaciji".

Svi sumerski tekstovi upucuju da su bogovi stvorili ljude da rade za njih. Tako u "Epu o Kreaciji" stoji:

"Ja cu stvoriti Primitivnog,

 Covjek ce biti njegovo ime,

 Stvoricu primitivnog radnika,

 Bice mu zadatak da radi za bogove,

 Kako bi njima bilo lakse..."

Sami termini kojima Sumerani i Akadani zovu "covjeka" opisuju njegov status i svrhu. On je bio "lulu" (primitivan), "lulu amelu" (primitivan radnik) I "awilum" (radnik). Termin koji se obicno prevodi kao "bogosluzenje" ili "obozavanje" (warship) zapravo je bukvalno znacio: "rad za bogove".

U biblijskoj "Genezi", knjizi nastanka, koristi se plural Elohim ("bogovi") i izvjestava:

"I Elohim rece,

 Stvorimo Covjeka,

 Prema nasem izgledu..."

Novo bice, kako Stari Zavjet kaze, nazvan je "Adam". Sumerski "adama" je znacilo zemaljsko tlo. Adam je, drugim rijecima, bio "zemljanin".

Covjekov daleki predak Homo je nesumnjivo proizvod evolucije. Ali Homo sapiens je proizvod nekog iznenadnog, revolucionarnog dogadjaja. Jednostavno se pojavio nekoliko miliona godina prije reda. Nauka nema definitivan odgovor. Ali, sumeranski i babilonski tekstovi ga imaju. I Stari Zavjet takodje.

Homo sapiensa, modernog covjeka, su stvorili bogovi. Superiorna vanzemaljska civilizacija. Oko 300.000 hiljada godina unatrag, Nefilim je uzeo majmunolikog covjeka (Homo erectus), genetski ga modificirao, unaprijedio (prema svom imidzu) i stvorio "Covjeka koji misli". Evolucija i drevne bliskoistocne price nisu u kontradikciji. One dopunjavaju jedne druge. Jer, bez kreativnosti Nefilima, mi bi bili milionima godina udaljeni od naseg evolutivnog stabla.

Nefilim je u svojim periodicnim posjetama planeti Zemlji uzimao materijalne resurse koji su mu bili neophodni na njegovoj planeti, Marduku. Broj astronauta-radnika je bio relativno malen, a zahtjevi veliki. Potreba za dodatnom radnom snagom je rasla i donesena je odluka da se domaca primitivna vrsta (Homo) genetski unaprijedi i zamijeni "bogove" u radu.

Brojni slikovni i tekstualni dokumenti govore o ovom laboratorijskom procesu genetske manipulacije. Nakon niza testiranja i prolaza kroz pokusaje I greske, doslo se do perfektnog proizvoda. Enki, jedan od bogova (naravno pod "bogovima" uvijek podrazumijevamo posjetioce sa Marduka) ga je nazvao "Adapa"; u Bibliji se on spominje kao "Adam", a moderna nauka ga zna kao Homo sapiensa. Jedna od boginja (ocito genetski inzinjer) je bila "...vrlo zadovoljna rezultatom da je odlucila da tom stvorenju da kozu bogova - glatku, bezdlaku kozu, toliko razlicitu od onog dlakovog majmuna-covjeka."

"Finalni proizvod" je bio genetski kompatibilan sa Nefilim bicima. Drugim rijecima, bogovi su mogli da imaju djecu sa novostvorenim ljudima.

Drugo poglavlje "Knjige nastanka" nudi tehnicku verziju nastanka covjeka:

"I Jahve, Elohim, je oblikovao Adama,

 od zemaljske gline,

 I uduvao mu je kroz njegove nozdrve dah zivota,

 I od Adama je nastala zivuca dusa..."

Ne mogu a da se ne prisjetim genetskih manipulacija Greys-a koji ne mogu rijesiti problem vezanja dusa za svoja hibridna eksperimentalna bica. Ocito je da su stanovnici sa Marduka bili tehnolosko i spiritualno napredniji.)

Ponovo na prvo poglavlje biblijske "Geneze":

"Elohim je kreirao Adama po uzoru na sebe,

Musko i zensko je on kreirao..."

Ocita kontradikcija. Prvo se kaze da je bog stvorio Adama, a onda  da su oboje istovremeno kreirani.

Po Sitchin-u, biblijski tekstovi su bili kondenzovani originalni sumerski tekstovi. A ovi izvori govore da "...nakon sto su pokusali da stvore covjeka kombinacijom majmunolikog covjeka i zivotinje, shvatili su da jedina kombinacija koja daje dobre rezultate je ona izmedju Nefilima i Homo bica. Nekon nekoliko neuspjelih pokusaja, model "Adapa/Adam" je stvoren. U pocetku

bjese samo jedan "kalup".

Kada se pokazalo da je ovaj model dobro rjesenje, on je koristen kao genetski kalup za kreiranje duplikata. A duplikati su bili i muski i zenski. Biblijsko "rebro" iz kog je nastala zena je, u stvari, igra rijeci. Sumerska rijec "Ti" znaci "rebro", ali i "zivot". Na taj nacin se potvrdjuje da je

Eva nastala iz Adamove "zivotne supstance".

(Time su, konacno, muski sovinisti dosli do sebi drage spoznaje. I onda mi padne na pamet onaj Djidjijev slikoviti vic o tome ko je pametniji musko ili zensko, i kako se zena prikljucuje na inteligenciju.)

Drevne legende, biblijske informacije i moderna nauka imaju iste zakljucke u jos jednm aspektu. Naime, moderni antropolozi tvrde da je Covjek nastao i evoluirao u jugoistocnoj Africi.

"Mesopotamski tekstovi sugeriraju da je stvaranje Covjeka bilo u zemlji Apsu, nizem svijetu (juzna Afrika), gdje su zemlje i rudnici bili locirani. U toj  zemlji je bog Enlil imao strasno oruzje sa "zubom" koji je napadao I unistavao velike zidove. Prema ovom opisu, rijec je bila o mocnom vozilu nalik buldozeru, koje je s lakocom busilo zemljane zidove, imajuci sprijeda neku vrst busilice.

Tek mnogo kasnije su bogovi doveli Adama istocno, u Mesopotamiju, na druge "zadatke".

Opcepoznata prica o Adamu i Evi i njihovom boravku, a onda izbacivanju iz rajske baste, trazi historijsko objasnjenje. Dok su bili u raju, Adam i Eva su bili goli. Uzimanje jabuke, na nagovor zmije, zavrsilo je pojavom "stida", oblacenjem prvih ljudskih bica. Dolazak do "znanja". Da li je to, zbilja, poruka koju trebamo zapamtiti iz ove kljucne biblijske price?

"Kao sto mnogi sumerski slikovni dokumenti pokazuju, bilo je vrijeme kada je Covjek, primitivni radnik, posluzivao svoje bogove gol. On je bio go kada im je sluzio pice i hranu, ili kada je bio na poljima i gradjevinama... Jasna je indikacija da je status covjeka prema bogovima bio u nivou domace zivotinje. Bogovi su jednostavno unaprijedili postojece zivotinje da bi zadovoljile svoje potrebe.

Duz citavog "Starog zavjeta" termin "znati" se upotrebljava da oznaci seksualni odnos, u svrhu imanja potomstva. Prica o Adamu i Evi je prica o kljucnom dogadjaju u covjekovom razvoju: dobivanju mogucnosti da se razmnozava!

Ideja da prvi ljudski predstavnici nisu bili u mogucnosti da se razmnozavaju, ne treba cuditi. Bez obzira koji je metod Nefilim koristio da kombinuje svoj genetski materijal sa majmunolikim covjekom, prva bica su bili hibridi. Mjesavina dva razlicita bica. Mule, kombinacija magarca I kobile, su takodje sterilni sisari. Kroz proces vjestackog osjemenjavanja mi mozemo proizvesti mula koliko zelimo. Cak i bez seksualnog odnosa roditelja. Ali, mula ne moze donijeti na svijet svoje mlado.

Da li je, dakle, Nefilim, u pocetku, proizvodio "ljudsku mulu" za zadovoljenje svojih ogranicenih potreba?

U juznom Elamu pronadjena je scena uklesana u kamen u kojoj se prikazuje neka vrst "laboratorije". Bogovi rade u njoj, a kao rezultati su redovi I redovi ljudskih bica koji su identicni. Proizvodi istog kalupa. Nadalje, sumerske price o ne-savrsenim muskarcima i zenama, upucuju na ova bica kao seksualno ne-kompletna. Dakle, prvi, hibridni ljudi, mada stvoreni na sliku bogova, su bili seksualno inferiorni. Nedostajala im je ta komponenta, ili ono sto tumacimo kao biblijsko "znanje".

Biblijski serpent, "zmija", nije bio nize bice. On je razgovarao sa Evom, znao je za "skriveno znanje". Ponovo biblijska objasnjenja moraju ici ka svojim korijenima, Sumeru. Biblijski termin "zmija" dolazi od rijeci "nahash", koja zbilja oznacava zmiju. Ali isto tako ova rijec znaci I "otkriti", "onaj koji otkriva". A taj je bio bog Enki, glavni naucnik Efilima, bog znanja. I upravo Enki je bio onaj koji je omogucio perfektuiranje primitivnog radnika da dobije sposobnost razmnozavanja.

Dobijanjem te sposobnosti, doslo je do "konflikta u raju". Covjek je unaprijedjen, a bogovi su se zavadili oko ove odluke.

Kakvo tipicno "ljudsko ponasanje" ovih bogova. Prvo su odlucili da stvore covjeka, jer su se njihovi radnici pobunili sto su morali sami da kopaju po rudnicima. Kada su stvorili sebi zamjenu, vremenom su ga dalje unaprijedjivali i ponovo se medjusobno posvadjali, jer nisu imali konsenzus kojim putem dalje. I onda ce ovaj novi covjek, kao sto ce vrijeme pokazati, poceti da se oslobadja svojih kreatora i gospodara.

Ovaj obrazac se, vjerovatno, cesto srece u kosmosu. Pa i mi ga primjenjujemo sa svojom tehnologijom. Stvoricemo androide i robote koji ce nas prvo odmjenjivati u dosadnim i teskim poslovima. A sa razvojem vjestacke inteligencije stvoricemo bica koja misle i kojima mi necemo biti potrebni. A imace mogucnost da se "reprodukuju".

Sitchin daje interesantne odgovore. Ali, otvara i nova pitanja. Sta ce biti kada se Marduk ponovo pojavi u orbiti u blizini Zemlje? Da li su Nefilim nastali sporim evolutivnim procesom, ili je i kod njih neka kosmicka ruka posijala sjeme zivota?

 I tako se ponovo krecemo prema Izvoru svog zivota u kosmosu. I pitanju svih pitanja.

 

HRAM SOTONIN Duhovni Sotonizam
<< 05/2010 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Linkovi

kontakt mail

Oči Istine (eyes of true)
Zna li netko od vas smrtnika gdje je vrijeme stalo?
Zašto su bjele ruže izgubile svoj sjaj?
Zašto se ljudsko srce lako iskvari?
Gdje je nestao trunak svijetla u tami?
Zašto ljudi bježe od istine?

Svijet se promjenio...
Sad crne ruže rastu
Mjesec se krije u vlastitoj sjeni
U srcu tame gdje sunčeva svijetlost umire
Pronašao sam svoju sudbinu,povratka više nema
Krv je prolivena,čovječanstvo snosi posljedice
Moć je otkrivena i kipovi liju suze

Ljudska rasa bori se za lažnog boga
A ne shvaćaju da je to zapravo njihov trud
Strah njima upravlja zaluđeni su to ljudi...
Korisno je znati razliku izmedu gluposti i istine

Svaki smrtnik ima svoju dušu
A ludak tvrdi da ona pripada bogu
Našim venama teče sloboda
Ali samo se mudri mogu izboriti za nju
Jedino istinska ljubav vodi čovjeka prema pobjedi
Zatvori svoje oči i spoznat ćeš istinu...

"Fools do not know what they are doing.
Energy is being sent up.
It should go into the earth to replenish her.
The overuse of the point-up pentagram
is throwing the energies into space,
causing a number of problems,
and draining the earth
of her ability to defend herself
against these problems."

-Satan/Lucifer

Dominus, Diabolus Sabaoth!
Sanctus, Satanas, Sanctus!
Satanas - venire;
Satanas - venire!
Ave Satanas, ave Satanas.
Tui sunt caeli,
Tua est terra

Otvori Oči Vidi Istinu
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene." Buda

"Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje,
ne zbog onih ljudi koji su zli,
nego zbog onih koji u vezi toga
ništa ne poduzimaju."
Albert Einstein

"Kad se lijepo upakovana gomila laži
uspije da proda narodnim masama
polako i sistematski tokom
nekoliko hiljada godina
- onda se istina smatra totalnom besmislicom,
a onaj koji ju propovijeda - totalnim ludakom"
J. Dresden

Neka oprosti gospođa Europa,
ona nema spomenike kulture.
Pleme Inka u Americi ima spomenike,
Egipat ima prave spomenike kulture.
Neka oprosti gospođa Europa
samo Bosna ima spomenike.
Stećke.
Šta je stećak?
Oličenje gorštaka Bosanca!
Šta radi Bosanac na stećku?
Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku!
Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronašao stećak
na kome Bosanac kleči ili moli.
Na kome je prikazan
Na kome je prikazan kao sužanj...

Miroslav Krleza, 1960


U ime Najveceg
U ime Sotonino
U ime Boga Svijetla
Sieg Hail
Ti ne mozes vidjeti svojim lijevim okom desni dio svoga nosa kao sto ne mozes vidjeti ni desnim okom lijevi dio svoga nosa.Tu se krije mudrost ali oni koji su bez to ne vide.Ti mozes vidjeti samo jedan dio istine i to onaj dio koji ti drustvo pruzi a za drugi dio istine onaj pravi koji ce da te izvuce iz lazi moras sam da pronadzes.
Nemoj nikada dopustit da ti nesto namecu kao sto su ti nametnuli vjeru onog trenutka kad si se rodio.Sjedi stavi ogledalo ispred sebe i saznaj obje strane istine ili obje strane lazi.
IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS LUCIFERI EXCELSI
Hail Enki!

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
91302

Powered by Blogger.ba